Forfatterbesøk

Fredag 16. februar var vi så heldige å få besøk av den kjente forfatteren Arne Svingen. Arne har skrevet rundt 70 bøker, og han er mest kjent for sine tallrike spenningbøker for barn og unge.

Read More
Kari Kvam
Prosjektuka 2018

Vi på Den norsk-tyske bikulturelle skole i Oslo holder Åpen dag torsdag 25.2.2018 fra klokken 16-18. I år har vi forberedt en rekke spennende prosjekter

Read More
Kari Kvam
Innsamlingsksjon AKS 2018

Hvert år gjennomfører AKS en innsamlingsaksjon på DSO og denne gangen skal vår donasjon gå til en skole i Uganda/Afrika, Canon Apolo, en barneskole som tilbyr undervisning for barn med funksjonshemninger.

Vår medarbeider Rosaline Cost Budde jobbet fra september til desember 2017 på denne skolen og fikk mange inntrykk av barna, skolen, levemåten og behovene i landet.

Read More
Kari Kvam
Leketøyet drar på ferie

I januar og februar sender barna i Den tyske barnehagen lekene sine på ferie! For tredje gang! Med dette ønsker pedagogene i barnehagen å motivere til selvstendig lek, fritt for kommersielt press eller 'konsum'.

Read More
Kari Kvam
Beste JULEklasserom

I år foregår en todelt julekonkurranse; i Sporveisgata og Pilestredet. I hver av bygningene deles det ut en pris til det flottest juledekorerte klasserommet og en pris til klasserommet med det mest kreative navnet som har noe å gjøre med den aktuelle bygningen. Prisutdelingen foregår den siste dagen i skolen før vi avslutter året med gang rundt juletreet.

....og vinnerne er:

Read More
Kari Kvam
Santa Lucia

13. desember feiret vi Santa Lucia i barnehagen og 1.-4. klasse. Det var som vanlig 4. klasse som var 'terner' i Sporveisgata. Foreldrene hadde bakt lussekatter, og disse deilige svenske safranbollene delte de ut til alle forventningsfulle barn (og voksne) som stod klare i mørket og ventet på toget. Veldig godt og veldig stemningsfyllt!

 

Read More
Kari Kvam
Nikolaus på DSO

6. desember hadde barnetrinnet besøk av selveste Nikolaus! Han hadde med seg en sekk med godteri til hver klasse, så det er klart det var stor stas!

Elevene i barnetrinnet sang noen sanger for ham, men han ble veldig sliten og måtte skynde seg videre, for han skulle jo også besøke barnehagebarna på Kollhytta.

De var selvsagt også helt paralysert av å være så nær den travle mannen. Han delte ut søtskaer og de sang og koste seg rundt bålet ved Sognsvann.

Read More
Kari Kvam
Mønsterbygging

Klasse 3a og 3b hadde besøk av Den kulturelle skolesekken, og da var det tid for å bygge mønster! Det ble bygget i alle dimensjoner og barna hadde det kjempegøy!

Read More
Kari Kvam
Morgenmøte 20.11.2017

På morgenmøtet til barnetrinnet presenterer elevene i 1.-4. klasse temaer fra undervisningen. Denne gangen var det temaer fra norsk og naturfag, og da var 'alt' med: Dikt, sanger, dans og power-point.

Det viktigste budskapet var et viktig et: "Bli med!" og "Slutt å mobbe kameraten min!"

Read More
Kari Kvam