Avdelingsledere i barnehage

KIGA Chefin Christiane Pedersen.jpg

Barnehagestyrer

Jeg heter Christiane Pedersen og kommer fra en by i nærheten av Düsseldorf i Tyskland. Der studerte jeg sosialpedagogikk og systemisk tenkning og familieterapi i Oslo. Kun tre år gammel tok jeg avgjørelsen om å flytte til Norge når jeg ble voksen og dermed kom jeg som au-pair til Bergen i 1994. Siden 2007 har jeg bodd her på Østlandet sammen med min mann og våre to barn. Jeg har jobbet mange år med unge voksne, ungdom (også på norske skoler) og deres familier og gleder meg å bruke erfaringene her i barnehagen. For meg er det viktig å se barnet som et individ men samtidig som en del av omgivelsene: Helheten er mer enn summen av delene!

Sammen med barna holder man seg ung!
— Christiane
Monika Hickmann.jpg

Pedagogisk leder for Gul gruppe"

Mitt navn er Monika Hickmann og jeg ble født i Dingelbe i nærheten av Hannover. Jeg har tvillinger, Gregor og Phillipp, som allerede er voksne. Jeg er utdannet barnehagelærer og helsepedagog og har lenge jobbet som barnehagestyrer i Tyskland. Som helsepedagog har jeg erfaring med å følge og støtte barn mellom tre og åtte år som har spesielle behov. Jeg har jobbet ved den Tyske Barnehage siden 1. februar 2010, først i Blå Gruppe og etter 1. august 2010 som gruppeleder i Gul Gruppe.

Jeg prøver å se det unike i hvert barn.
— Monika
Maria.png

Pedagogisk leder for Blå gruppe

Jeg heter Maria Schwingesbauer og jeg kommer fra et lite tettsted syd-øst i Østerrike. Etter at jeg hadde avsluttet min utdannelse til førskolelærer og småbarnspedagog, dro jeg i 2014 til Finnland og jobbet som au-pair i 10 måneder. Deretter jobbet jeg som gruppeleder i en barnehage i Østerrike, før reiselysten ble for stor, og jeg søkte meg til Den tyske barnehagen i Oslo. Her har jeg jobbet både i den gule og i den blå gruppen, hvor jeg nå vikarierer som gruppeleder for Anja Pufahl, mens hun er i morspermisjon.

Klokker og barn må ikke oppdras for mye. De må også få lov til bare å gå
— Maria
Marcus.JPG

Pedagogisk leder for Grønn gruppe

Jeg heter Marcus Koislik og realiserte etter 35 år i 2016 drømmen om å flytte fra Hannover til Norge. Fra august 2016 har jeg vært pedagogisk leder i Skogsgruppen. Født og oppvokst er jeg i "Spreewald". Først jobbet jeg som hjelpepleier og avsluttet utdanningen som barnehagelærer i 2008. Etter det jobbet jeg ved SOS Barnebyer på et sykehus og for barn og ungdom. Spesielt det å jobbe med barn liker jeg veldig godt - også siden barn alltid viser sine ekte følelser. Styrke, ro og energi finner jeg i naturen - noe også mine hobbyer reflekterer: Mountainbiking, fisking, turgåing og jogging.

Jeg ønsker ikke å legge tilrette en vei for barna, men å legge tilrette barna for livets vei.
— Marcus
Kerstin Kluge.jpg

Pedagogisk leder for Regnbuegruppen

Mitt navn er Kerstin Kluge og jeg kommer opprinnelig fra Chemnitz/Saksen i Tyskland. Jeg kom til Norge allerede i 1995 og har siden da jobbet henholdsvis på Den Tyske Skolen eller i barnehagen. Mitt studium innen tekstilteknikk og tekstildesign kommer fortsatt ofte til nytte når vi utfører kreativt arbeid med barna. I tillegg har jeg tilegnet meg en del kompetanse etter 15 års intensiv arbeidserfaring med barn.

Jeg elsker utfordringer!
— Kerstin
susanne førster.jpg

Pedagogisk leder for Spurvegruppen

Jeg heter Susanne Förster og jeg er fra Berlin / Brandenburg.
Etter mitt frivillige økologiske år i en skogsbarnehage og min utdannelse til førskolelærer kom jeg til Den tyske barnehagen Oslo i august 2017. I februar 2018 tok jeg over som pedagogisk leder i Spurvgruppen.

Å jobbe med barn gir meg stor glede, da de gir noe unikt hver dag og viser en de små mirakler som ofte går tapt i hverdagen.

For å vokse trenger du trygghet og tillit. Både til mennesker og steder.
— Susanne