Avdelingsledere i barnehage

Christiane.JPG

Barnehagestyrer

Jeg heter Christiane Pedersen og kommer fra en by i nærheten av Düsseldorf i Tyskland. Der studerte jeg sosialpedagogikk og systemisk tenkning og familieterapi i Oslo. Kun tre år gammel tok jeg avgjørelsen om å flytte til Norge når jeg ble voksen og dermed kom jeg som au-pair til Bergen i 1994. Siden 2007 har jeg bodd her på Østlandet sammen med min mann og våre to barn. Jeg har jobbet mange år med unge voksne, ungdom (også på norske skoler) og deres familier og gleder meg å bruke erfaringene her i barnehagen. For meg er det viktig å se barnet som et individ men samtidig som en del av omgivelsene: Helheten er mer enn summen av delene!

Sammen med barna holder man seg ung!
— Christiane
Monika Hickmann.jpg

Pedagogisk leder for Gul gruppe"

Mitt navn er Monika Hickmann og jeg ble født i Dingelbe i nærheten av Hannover. Jeg har tvillinger, Gregor og Phillipp, som allerede er voksne. Jeg er utdannet barnehagelærer og helsepedagog og har lenge jobbet som barnehagestyrer i Tyskland. Som helsepedagog har jeg erfaring med å følge og støtte barn mellom tre og åtte år som har spesielle behov. Jeg har jobbet ved den Tyske Barnehage siden 1. februar 2010, først i Blå Gruppe og etter 1. august 2010 som gruppeleder i Gul Gruppe.

Jeg prøver å se det unike i hvert barn.
— Monika
Maria.png

Pedagogisk leder for Blå gruppe

Jeg heter Maria Schwingesbauer og jeg kommer fra et lite tettsted syd-øst i Østerrike. Etter at jeg hadde avsluttet min utdannelse til førskolelærer og småbarnspedagog, dro jeg i 2014 til Finnland og jobbet som au-pair i 10 måneder. Deretter jobbet jeg som gruppeleder i en barnehage i Østerrike, før reiselysten ble for stor, og jeg søkte meg til Den tyske barnehagen i Oslo. Her har jeg jobbet både i den Gule og i den Blå gruppen. Fra mai 2017 har jeg vært gruppeleder for den Blå gruppa.

Klokker og barn må ikke oppdras for mye. De må også få lov til bare å gå
— Maria
Anja Pufahl.jpg

Pedagogisk leder for Grønn gruppe

Jeg heter Anja Pufahl og så lenge jeg kan huske, har jeg  ønsket å jobbe med barn.

Dette gjorde jeg også i forskjellige praksisperioder, hvor jeg etterhvert ble kjent med Den tyske barnehagen i Oslo. Høsten 2012 var jeg praktikant i den Grønne gruppen og ble betatt av både barna og byen. Ett år senere avsluttet jeg studiene mine "Utdanning og pedagogikk i barndommen" og begynte å jobbe i Regnbuegruppen på DSO. Fra september 2014 til mai 2017 jobbet jeg som pedagogisk leder for den Blå gruppen, før jeg gikk ut i morspermisjon i mai 2017. I 2018 kom jeg tilbake til min første gruppe og gleder meg nå over å lede friluftsbarna i Den grønne gruppen.

Det finnes ikke noe som er mer spennende enn å oppdage verden sammen med barn.
— Anja
Kerstin Kluge.jpg

Pedagogisk leder for Regnbuegruppen

Mitt navn er Kerstin Kluge og jeg kommer opprinnelig fra Chemnitz/Saksen i Tyskland. Jeg kom til Norge allerede i 1995 og har siden da jobbet henholdsvis på Den Tyske Skolen eller i barnehagen. Mitt studium innen tekstilteknikk og tekstildesign kommer fortsatt ofte til nytte når vi utfører kreativt arbeid med barna. I tillegg har jeg tilegnet meg en del kompetanse etter 15 års intensiv arbeidserfaring med barn.

Jeg elsker utfordringer!
— Kerstin
susanne førster.jpg

Pedagogisk leder for Spurvegruppen

Jeg heter Susanne Förster og jeg er fra Berlin / Brandenburg.
Etter mitt frivillige økologiske år i en skogsbarnehage og min tyske utdannelse til barnehagelærer kom jeg til Den tyske barnehagen Oslo i august 2017. I februar 2018 tok jeg over som pedagogisk leder i Spurvgruppen.

Å jobbe med barn gir meg stor glede, da de gir noe unikt hver dag og viser en de små mirakler som ofte går tapt i hverdagen.

For å vokse trenger du trygghet og tillit. Både til mennesker og steder.
— Susanne